Skip to main content

Boka här eller ring 0418-208 00 för tidsbokning!

Några råd på vägen

Friskare tillsammans!Det finns många sätt att motionera på. En stilla promenad längs havet, motionscykel, aerobicspass eller varför inte prova på yoga?

Sex steg till en friskare kropp

  1. Lyssna till din kropp. Det kan bara du göra. Rygg och nacke gör sig ofta påminda genom muskeltrötthet, stelhet och minskad ork.
  2. Identifiera och minska riskerna. Ofta kan vi efterhand hitta orsakerna till varför vi har ont, känner oss stela eller är trötta i musklerna. Försök ändra på det du tror är orsaken till smärtan eller stelheten.
  3. Förstärk friskfaktorerna. Se till att du har tid till att ha roligt och koppla av. Du vet själv vad det är som får dig att må bra. Det kan vara ett teaterbesök, såväl som att träffa vänner eller ge sig ut på en joggingrunda när solen håller på att gå ner.
  4. Kompensera det som inte går att ändra på. Har du ett stillasittande arbete, se till att du rör dig på fritiden. Har du däremot ett tungt och fysiskt ansträngande arbete, kompensera det genom mer rogivande fritidsaktiviteter.
  5. Var fysiskt aktiv. Motionera och rör på dig på ett sätt som passar dig och som du tycker är roligt. Försök att variera motionen om möjligt. Tänk på att den bästa motionen är den som blir av!
  6. Kom ihåg att vila. Vi behöver återhämtning både på det fysiska och mentala planet. Förutom den nattliga vilan behöver kroppen korta pauser även under dagen.

Rör på dig!

yogaDet finns många sätt att motionera på. En stilla promenad längs havet, en avkopplande tur i skogen, en stund på motionscykeln framför TV:n, ett aerobicspass eller varför inte prova på yoga? Yoga är en motionsform som passar alla, både ung och gammal, eftersom utövaren hela tiden utgår från sig själv och sin egen kapacitet.

För många är yoga omgiven av mysticism, okultism och religion men yoga betyder helt enkelt förening av kropp, tanke och själ, och betecknar en samling andliga och kroppsliga tekniker som troligtvis har sitt ursprung i Indusdalen för 3500–2500 år sedan.

Hathayoga och dess kroppsövningar, asana, är i Europa den mest kända formen, och många västerlänningar använder ordet yoga synonymt med dessa fysiska övningar. Utövaren strävar efter balans genom koncentration, andningsteknik och kroppsövningar. Bland de mest kända formerna av hatha yoga återfinns den gymanpassade varianten Power Yoga.

Kontakta oss om du vill veta mer om yoga och hur du kommer i kontakt med lämplig yogainstruktör.